Raadsleden met samenleving in gesprek over nieuwe burgemeester

Dinsdagavond 18 september vond in het stadhuis een breed gesprek plaats tussen raadsleden en samenleving over de rollen en gewenste competenties van een nieuwe burgemeester voor Deventer.

Vertegenwoordigers vanuit onderwijs, zorg, sport, bestuur, veiligheid,  verschillende wijken en diverse verenigingen deelden wat zij belangrijk vinden in het profiel voor een nieuwe burgemeester.

In juli 2018 werd voormalig burgemeester Andries Heidema ge├»nstalleerd als Commissaris van de Koning (CvdK) voor de Provincie Overijssel. Daarmee is de functie van burgemeester in Deventer vacant. Deze functie wordt tijdelijk ingevuld door waarnemend burgemeester Ron K├Ânig. Per september 2018 is de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester gestart.

In gesprek

Allereerst stelt de gemeenteraad een profiel op voor de nieuwe burgemeester. In dit profiel legt de raad vast welke eigenschappen gewenst zijn. Raadsleden gingen hiervoor in gesprek met 42 genodigden. Onder de aanwezigen waren vertegenwoordigers van sport- en andere verenigingen, de Wijken, zorg en onderwijs, een korpschef van de politie en bestuurders uit de regio.

Vragenlijst

Inwoners van Deventer kunnen van 10 tot en met 30 september hun mening geven over de nieuwe burgemeester door het invullen van een korte vragenlijst

Profielschets

Begin oktober worden de opbrengst van de vragenlijst en gesprekken verwerkt. Daarna stelt vertrouwenscommissie (in oprichting) de profielschets op. Deze wordt in de raadsvergadering van 21 november -in aanwezigheid van Andries Heidema als Commissaris van de Koning- besproken.