Vragenlijst 1.659 ingevuld

Tussen 10 en 30 september konden inwoners van Deventer via een korte vragenlijst hun mening geven over de nieuwe burgemeester. De vragenlijst werd 1.659 keer ingevuld. Veel genoemde vaardigheden zijn verbinden, daadkrachtig en betrokken.

Thumbnail

Op dit moment stelt de vertrouwenscommissie (i.o.) de vacaturetekst op. Eerder voerde de commissie, bestaande uit gemeenteraadsleden, gesprekken met inwoners, bedrijven en verenigingen. De belangrijkste genoemde eigenschappen zullen een plek krijgen in het profiel. Veel genoemde vaardigheden zijn verbinden, daadkrachtig en betrokken.

 “Het is fantastisch dat bijna 1700 mensen en organisaties de moeite hebben genomen om te reageren”; aldus Lars Wuijster. “De commissie wil iedereen hiervoor bedanken, we zijn blij met zo’n grote betrokkenheid”.

Veruit de meeste respondenten geven aan dat zij graag een burgemeester hebben die gemakkelijk met allerlei mensen omgaat, die benaderbaar is en een goed inlevingsvermogen heeft. Daarnaast zou diegene bij voorkeur een empathisch persoon zijn die goed kan luisteren naar wat inwoners belangrijk vinden. Iemand die boven de partijen staat en samenwerking weet te stimuleren en daarbij ondernemers, investeerders en creatieve mensen weet te interesseren voor Deventer.

In de raadsvergadering van 21 november zal de profielschets worden besproken en vastgesteld. Dan zal ook de hele rapportage van de vragenlijst op de website worden geplaatst.