Dit is Deventer

We zoeken een burgemeester die goed bij Deventer past. Maar wat kenmerkt Deventer eigenlijk? En wat voor soort burgemeester hoort daarbij?

Burgemeesterspeiling

Tussen 10 en 30 september konden inwoners van Deventer via een korte vragenlijst hun mening geven over de nieuwe burgemeester. De vragenlijst werd 1.659 keer ingevuld. De belangrijkste genoemde eigenschappen hebben een plek gekregen in het profiel. Veel genoemde vaardigheden zijn verbinden, daadkrachtig en betrokken.

Lees hier de volledige eindrapportage van de burgemeesterspeiling.

Raad van Kinderen

De Raad van Kinderen weet wel wat zij zoekt in een nieuwe burgemeester. In het filmpje (42 seconden) hoort u welke eigenschappen de kinderen belangrijk vinden.

Naar een YouTube filmpje

Staat van Deventer

De Staat van Deventer is het kennisportal van de gemeente Deventer. Hier treft u actuele, cijfermatige informatie over Deventer en over alle wijken binnen Deventer. Kies een wijk en vind meteen de kerncijfers over deze wijk. Of ga naar de cijfers en onderzoeken en ontdek alles over bevolkingsontwikkeling, woningen, milieu en nog veel meer. 

Plannen gemeentebestuur

De focus van de coalitie ligt deze raadsperiode op economie, duurzaamheid, sociaal, cultuur en verbinding met de samenleving. De coalitie van Gemeentebelang, PvdA, GroenLinks, D66 en CDA vormt een college met 5 wethouders. Lees de plannen van het gemeentebestuur in het coalitieakkoord 'Met lef en liefde voor Deventer' (pdf 3MB) en de programmabegroting 2019 en MJB 2020 - 2022 (pdf 4,3 MB).  

Veiligheidsregio